sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Uutisia!




//Muotiketju H&M:n ympäristöystävällisemmän, kierrätys- ja luomumateriaaleista valmistetun
Conscious-kevätmalliston kasvoksi on valittu ranskalaislaulaja Vanessa Paradis, yritys tiedottaa.


Kiinnostavampaa H&M:n keväässä on kuitenkin maailmanlaajuinen vaatekeräys, jonka ketjun myymälät aloittavat niin ikään keväällä.


Joulukuussa H&M kertoi, että osaan ketjun myymälöitä voi tuoda tarpeettomia vaatteita merkistä ja kunnosta riippumatta ja saada 15 prosentin alennuskupongin H&M:n liikkeisiin jokaista vaatekassia kohden. Kasseja vastaanotetaan enimmillään kaksi päivässä asiakasta kohden.


Vaatekeräys alkaa viikolla 8 eli helmikuun loppupuolella, kertoo H&M:n Suomen markkinointi- ja tiedotusvastaava Tiina Miettinen.


Ensimmäisessä vaiheessa näitä liikkeitä ovat Helsingissä Itäkeskuksen, Galleria Esplanadin, Forumin ja Aleksanterinkatu 48:n H&M:t sekä Aleksanterinkadun H&M Kids. Kevään aikana kampanja laajenee myös muihin liikkeisiin.


H&M kertoo tiedotteessaan olevansa ensimmäinen muotialan yritys, joka kannustaa tämän mittakaavan vaatekeräyksiin ja pyrkii näin vähentämään jätteeksi päätyvien vaatteiden määrää. Yhtiön mukaan jopa 95 prosenttia kaatopaikalle päätyvästä tekstiilijätteestä voitaisiin jatkokäyttää, uusiokäyttää tai kierrättää vaatteen kunnosta riippuen.


H&M:n kumppani I:Collect noutaa vaatteet ja lajittelee ne jatkokäyttöön, kierrättää ne esimerkiksi siivousräteiksi tai autoteollisuuden vaimennus- ja eristysmateriaaleiksi tai ohjaa ne energiantuotantoon.


Kriitikoiden mukaan olisi kuitenkin järkevämpää ostaa vähemmän vaatteita sen sijaan, että ostetaan vaatteita, dumpataan ne H&M:lle ja ostetaan kupongin rohkaisemana lisää.


Toisaalta, mitä vähemmän vaatteita päätyy kaatopaikalle, sitä parempi.

Itse kannatan sitä, että ostetaan vähemmän, käytetään loppuun ja kierrätetään.//



Lähde:nyt.fi/ HS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti